Górnik ZabrzeOfficial Site
Ekstraklasa

Stanowisko klubu w sprawie organizacji meczu Górnik - Pogoń

06/04/2016 16:17 Autor: Górnik Zabrze powrót do listy

W odpowiedzi na artykuł zamieszczony na stronie Roosvelta81.pl, Górnik Zabrze S.S.A pragnie odnieść się do kwestii w nim poruszonych, a dotyczących organizacji meczu Górnik Zabrze - Pogoń Szczecin.

Podczas spotkania Górnik Zabrze - Pogoń Szczecin, Policja zwróciła się z prośbą do dyrektora ds. bezpieczeństwa o pomoc w ujęciu przestępcy, który zdaniem śledczych znajdował się na stadionie. Stąd obecność dodatkowych służb na trybunie południowej bezpośrednio po meczu. W uzgodnieniu ze służbami podjęto decyzję o kierowaniu kibiców do wyłącznie jednego wyjścia oraz o zamknięciu części toalet. Miało to związek z wdrożeniem procedury awaryjnej. Dzięki sprawnej akcji i współpracy służb, groźny przestępca został ujęty. Procedura została wdrożona w trosce o bezpieczeństwo kibiców biorących udział w meczu. Za wszelkie niedogodności wynikające z tego zdarzenia przepraszamy.

Dziękujemy jednocześnie za wszelkie uwagi i krytyczne spostrzeżenia dotyczące organizowanych na Arenie Zabrze spotkań. Zwracamy uwagę na fakt, że mecze rozgrywane są na obiekcie, na którym wciąż prowadzone są prace budowlane i wykończeniowe. Znajdujemy się w okresie przejściowym, w którym nie wszystkie funkcjonalności stadionu są oddane do użytku, poprawiany jest także system rejestracji kibiców.

Opinia każdego Kibica jest dla nas bardzo ważna, dlatego uruchomiony został specjalny adres mailowy stadion@gornikzabrze.pl. Prosimy, aby wszelkie opinie dotyczące "dnia meczowego” kierowane były drogą mailową. Będziemy wdzięczni za wszelkie, zarówno pozytywne jak i negatywne uwagi i komentarze.

Zapraszamy wszystkich Kibiców na kolejne spotkania, w oby, pozytywnej atmosferze wspólnego kibicowania. W trudnej sytuacji sportowej Górnik potrzebuje każdego pozytywnego głosu na stadionie i poza nim!

Zarząd Górnika Zabrze S.S.A

Najnowsze artykuły

Vuk Sotirović: Filip to utalentowany zawodnik
Wydarzenia / 25.06.2019 18:02

Vuk Sotirović: Filip to utalentowany zawodnik

Sparing z MFK Karvina - informacje
Wydarzenia / 25.06.2019 17:53

Sparing z MFK Karvina - informacje

Michał Koj wrócił do treningów!
Wydarzenia / 25.06.2019 17:10

Michał Koj wrócił do treningów!

Filip Bainovic: Wiem, że Górnik jest bardzo wielkim klubem!
Wydarzenia / 25.06.2019 16:51

Filip Bainovic: Wiem, że Górnik jest bardzo wielkim klubem!

Filip Bainovic piłkarzem Górnika!
Wydarzenia / 25.06.2019 14:06

Filip Bainovic piłkarzem Górnika!

Marian Olejnik: doczekał jedenastego mistrzostwa...
Wydarzenia / 25.06.2019 08:20

Marian Olejnik: doczekał jedenastego mistrzostwa...